• DÖVİZ KURLARI
    • Dolar Alış : 5.7438
    • Euro Alış : 6.3760
    • Dolar Satış : 5.7669
    • Euro Satış : 6.4016



“Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri” Görkemli Bir Şekilde Gerçekleştirildi

Hatay Valiliği himayelerinde Odamız ve Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği organizasyonu ile İstanbul Maltepe Fuar Alanı’nda düzenlenen  “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri 26 Eylül Perşembe günü 14:30’da başladı. Açılış programı mehteran takımı ve halk oyunları gösterilerinden sonra start aldı. Hatay Günleri açılış programına Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Serkan Topal, Lütfi Kaşıkçı, HBB Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu  ve çok sayıda protokol üyesi katılım gösterdi.

Daha sonra sırasıyla HESOB Başkanı Abdülkadir Teksöz , ATSO Başkanımız Hikmet Çinçin ,HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın konuşmalarının ardından  MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, CHP Milletvekili Serkan Topal ve Ak Parti Milletvekili Hüseyin Yayman  açılış konuşmalarında söz aldılar.

 

Hatay Valisi Rahmi Doğan konuşmasında;” Hatay’ın marka değerinden sürekli bahsediyoruz. Hatay’da turizm var tarih var Hatay’ın tescillenmiş Gastronomi lezzetleri var. Hatay gibi marka bir şehrin kaybolmasına asla izin vermeyiz. Hatay’a geldiğinizde turizmi ve  tarih turizmini göreceksiniz. Ancak en önemlisi Hatay’da açılan Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden birine sahibiz. Şu an halen müze depolarımızda bekleyen eserlerimizi tadilatı biten eski müzemizde sergileyeceğiz.”dedi.

 

Daha sonra kurdele kesimi ve Künefe şov ile Hatay Turizm ve Gastronomi Günlerinin  açılışı gerçekleştirildi. Hatay haritası şeklinde yapılan künefenin şiresinin Protokol Üyeleri tarafından dökülmesinin ardından vatandaşlara dağıtıldı. Künefe ikramının ardından Protokol üyeleri ve vatandaşlar Kültür Çadırı ve Yöresel Ürünler çadırını gezdi. Hatay mutfağından seçkin lezzetlerle yapılan gösterilerin ardından fotoğraf sergisi gezildi. 6 farklı sanatçımızın el sanatları gösterisi ve görme engelli çocuklar el sanatları atölye çalışmaları ile devam eden açılış program Hatay Turizm ve Gastronomi Günlerinde bulunan stantlar gezildi. Stantları gezerken Ney Ustası Alper  Yıldırım’ın stantına gelen protokol üyeleri  ney ustasının seslendirdiği “Çırpınırdı Karadeniz” türküsüne eşlik ettiler.

 

29 Eylül Pazar gününe kadar açık kalan Hatay Turizm ve Gastronomi Günlerine tüm İstanbulluları beklediklerini ifade eden yetkililer açılış programına yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür ettiler.

 

 

Medeniyetler Korosu Açılışa Renk Kattı

 

Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri açılış programında sahne alan Antakya Medeniyetler Korosu yoğun katılım ile gerçekleştirdiği konser ile programa renk kattı. Etkinlik alanında kurulan sahnede seslendirdiği eserler ile gönüller fetheden Antakya Medeniyetler  Korosu izleyenlerden tam not aldı.

Konseri Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Milletvekilleri  Hüseyin Yayman ,Sabahat Özgürsoy Çelik ve Abdulkadir Özel, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, CHP Milletvekili Serkan Topal, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HESOB Başkanı Abdülkadir Teksöz , ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Ak Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, İlçe Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaşımız dinledi.

24 Saat içerisinde üç kıtada konser vereceklerini ifade eden Antakya Medeniyetler  Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat, Konser maratonlarının ilk ayağı olan Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri açılış konserine gösterilen ilgiye teşekkür etti. Medeniyetler Korosu daha sonra Cemal Reşit Rey Kongre Merkezinde bir konser verirken konsere Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilimiz önceki dönem Kültür Bakan Yardımcısı Sayın Hüseyin Yayman, Hemşehrimiz ve Değerli İş İnsanı Erol Bilecik, İstanbul İş ve Sanat Dünyası ile İstanbul Cemiyet Hayatından davetliler katıldı. Özfırat ayrıca her daim kendilerinden  desteklerini esirgemeyen Hatay Valisi Rahmi Doğan’a teşekkürlerini bir kez daha yineleyerek Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri organizasyonunda emeği geçenlere şükranlarını sundu.

 

 

İstanbul’u Sanata Boğdular

 

26-29 Eylül tarihleri arasında İstanbul Maltepe'de  gerçekleşen Hatay Tanıtım ve Gastronomi Günlerinde hünerlerini sergileyen bölgemizin el sanatçıları yaptıkları eserler ile yine büyük takdir topladılar. Sepet örgücülüğünden, Yakma sanatına, Ahşap oymadan Hat sanatına, Yağlı boya eserlere, İpek dokumacılığı gibi birçok alanda Hatay’ı en güzel şekilde temsil eden yöresel sanatçılarımız Hatay Tanıtım ve Gastronomi Günlerine damga vurdular.

 

Yakma Resim sanatçısı Zeynep Gülbol, Hat sanatçısı Ali Taner Dağ, İpek dokuma sanatçısı Tülay Genç ve Ahşap Oyma sanatçısı Ali Altun sergiledikleri ürünlerin yanı sıra stantlarına gerçekleştirdikleri canlı performansları ile ilgi odağı oldular. Gördükleri ilgi karşısında çok mutlu olduklarını ifade eden el sanatçılarımız her şeyin kusursuz biçimde düşünüldüğü Hatay Tanıtım ve Gastronomi Günlerinin  gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Hatay Valiliği, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’ne şükranlarını sunarak ilk günden itibaren etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ettiler.

 

Başkanımız Hikmet Çinçin ise organizasyon sonrası yaptığı konuşmada “Hatay Valiliği koordinesinde Antakya Ticaret ve Sanayi Odamız ve Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği organizasyonu ile 26-29 Eylül tarihleri arasında İstanbul Maltepe etkinlik alanında  düzenlediğimiz “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri” görkemli ve Hatay’a yakışır bir biçimde gerçekleştirdik diyerek sözlerine başladı. Çinçin “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri”nin hazırlıklarına günler öncesinden başladıklarını bu yıl geçen yıllardan farklı olarak katılımcı firmaları, kusursuz düzeni ve dört gün boyunca devam eden söyleşileri, workshopları, yarışmaları ve tadım etkinlikleri ile ziyaretçilerden tam not aldı dedi.

 

Her bir ayrıntısını en ince biçimde düşündüklerini ifade eden Çinçin “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri” yoğun ziyaretçi sayısı ile dikkatleri çekerken eski yıllara nazaran bu yıl ziyaretçilere sunulan yöresel lezzetlerin kalitesine önem verdiklerini belirtti. Çinçin “Coğrafi işareti bulunan künefecilerden, Hatay’ın meşhur restaurantlarına, Yöresel ürünlerden el sanatçılarına kadar etkinliğe gelen ziyaretçilerin etkinlik alanından keyifli ayrılmaları bizleri mutlu etti” dedi.