• DÖVİZ KURLARI
    • Dolar Alış : 5.2564
    • Euro Alış : 5.9293
    • Dolar Satış : 5.2775
    • Euro Satış : 5.9531



Antakya Ticaret ve Sanayi Odamız Bir Projesini Daha Başarıyla Sonlandırdı

“Hatay’ın Lezzetleri Bizimle Yükseliyor” Projemizin Kapanış Toplantısı ve Sertifika Törenini Protokol Üyelerimizin katılımı ile gerçekleştirdik.

 

T.C. Kalkınma Bakanlığı “Sosyal Destek Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazanan “HATAY’IN LEZZETLERİ BİZİMLE YÜKSELİYOR” Projemizin hedefi Hatay genelinde mevcut ve hızla gelişmekte olan turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanların yetiştirilmesi suretiyle il genelinde gastronomi turizminin hizmet kalitesini arttırmaktır.

Hedef grubumuz yaşları 20-47 yaş arası T.C Vatandaşı, en az ilköğretim okulu mezunu mesleki donanımı olmayan, işsiz 50 bayandır.

Proje Süresi 14 Ay

Bütçe; 267.634TL dir.

Projemizin ortaklarımız; Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’dür.

 

Proje ortağımız Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 25’er kişilik 2 adet endüstriyel mutfağında başlayan 450 saatlik “Aşçı Yardımcılığı” eğitimleri, 7 ay sürmüştür. Eğitimler cumartesi ve Pazar günleri yapılmıştır.

Kursiyerlerimiz Antakya’daki yeme-içme tesislerinde 13 işgünü süresince staj yapmışlardır. Eğitim ve Staj süresince günlük 25 TL harçlık ödenmiştir.

 

Proje bütçemizi idareli harcamamız nedeniyle bütçemizde kısa süreli 2. Bir mesleki eğitim yapmaya yetecek para kalmıştır. Artan bütçemizle 48 kursiyere, 124 saat ve 16 işgünü süreli “ Pastacı Çıraklığı “ eğitimi de verilmiştir.

Bu sayede, “Pastacı Çırağı” eğitimine de katılan kursiyerlerimiz, projemizle çift sertifika almaya hak kazanmıştır.

 

Proje sonunda; Turizm alanında verilecek mesleki eğitimlerle Hatay’daki işletmelerin hizmet kalitesinin yükselmesi ve tercih edilme oranlarının artmasına

Daha geniş istihdam alanlarının yaratılmasına katkıda bulunulmuştur.

 

Projemizin Kapanış Toplantısı ve Sertifika törenimize katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.